4 лесни начина за изпирането на килима у дома

4 лесни начина за изпирането на килима у дома

 

За да се погрижим по подобаващ начин за здравето на обитателите у дома, то важно е да положим нужните грижи за почистването и изпирането на килимите. Нека не забравяме, че появата на мухъл и множество други бактерии са сериозна предпоставка за влошаване на здравословното състояние. Не малка част от хората избират сами да се справят с прането на килимите в домашни условия. За да се случи това по възможно най-правилния начин, то от ключова необходимост е да се съобразите с някой тънкости и специфики, способстващи добрата хигиена и перфектни резултати.

 

Относно това как следва да бъде изпран един килим, то необходимо е да съобразим действията си със самия материал, от който бива изработен, както и петната, които следва да бъдат премахнати. Ако ли обаче смятате, че нямате достатъчно дълго време, което да инвестирате в почистване и пране на килими, то нашето предложение е да се обърнете към фирма, специализирана в това. Предлагаме ви да се възползвате от услугите на PraneKilimi.bg и ви гарантираме искрящи резултати.

 

В редовете по-долу ще споделим с всички вас 4 уникални, лесни и бързи начина за справяне с мръсотията от килима. Надяваме се да ви бъдем наистина полезни и да успеем заедно да се справим с нечистотиите, насъбрали се в продължение на дълго време.

 

4 стъпки за бързо почистване и изпиране на килимите у дома

 

  • Най-напред почистете старателно с прахосмукачка;

Запомнете, че първото нещо, което трябва да направите, преди самия процес по изпиране, е почистването с прахосмукачка. Разбира се, това съвсем не може да се отчете като най-лесното нещо. Преди да включите самия уред, то препоръчваме ви да премахнете праха от мебелите. След като приключите с него, то можете да се отправите към предварително набелязаната подова настилка.

 

  • Опитайте се да елиминирате всички упорити петна от вашия килим;

След като вече сте почистили старателно, с помощта на прахосмукачката, то можете съвсем спокойно да преминете към следващата стъпка, а именно премахването на петната от повърхността на вашия килим. С течение на времето и особено, ако в дома ви има малки деца, то петната са нещо категорично задължително.

 

За да обезопасите средата, в която живеят малчуганите, то ние ви препоръчваме всичко това да се случва с намесата на специализирани препарати, в състава на които не присъстват вредни добавки. Разбира се, всеки сам решава какво средство да използва при премахването на петната от своите подови настилки.

 

  • Премахнете лошите миризми;

Сигурни сме, че всеки един от вас е попадал в помещение, което на пръв поглед изглежда съвършено чисто, но във въздуха се носи неприятна миризма. Обикновено лошите миризми си намират убежище не къде да е другаде, а в самия килим. За да се лишите от тях и да ги прогоните за дълго време, то бихте могли да поръсите повърхността на целия килим със сода бикарбонат. Направете го вечерта, преди да си легнете. На следващата сутрин оберете старателно с прахосмукачка онова, което е останало.

 

  • Прогонете тютюневия мирис;

Ако сте от хората, които предпочитат да пушат в затворено помещение, то бихте могли да премахнете неприятната миризма с помощта на амоняк или бял оцет. Оставете няколко купички в помещението, където да престоят една нощ. Те няма напълно да елиминират тютюневия мирис, но със сигурност ще спомогнат за това да не се усеща толкова много.

 

Следвайки стриктно тези няколко стъпки, то вие ще успеете да подготвите вашия килим за едно напълно успешно изпиране, било то с намесата на професионална фирма или единствено с вашите усилия.

 





{START_COUNTER}