Апартаменти в София

Апартаменти в София: Какво се купува с цел отдаване под наем

София е на първо място в България по реализиране на сделки с недвижими имоти, като води почти двойно следващият град в класацията - Варна (можете да разгледате предложенията в град София на Oikia.com).

И докато една голяма част от хората търсят жилище за свое собствено ползване, то не по-малка е и групата на тези инвеститори, които се оглеждат за подходящ имот за отдаване под наем.

Въпросът е какво да купим, когато търсим имот за отдаване под наем и как да сме сигурни, че жилището, в което сме инвестирали няма да остане празно за дълъг период от време.

Апартаменти в София: Кои са най-атрактивните имоти за наемателите

В атрактивността на един имот играят роля множество и различни фактори, включително цена, локация, размер, обзавеждане и други подобни. Първенството, обаче, несъмнено се държи от двустайните жилища.

Двустайните апартаменти (жилищата с една спалня) са подходящи за хора, които живеят сами, за млади семейства и за студенти. Те предлагат уют и функционалност на по-приемлива цена, отколкото големите жилища.

Това ги прави доста по-достъпни за наематели с ограничен бюджет, млади професионалисти, учащи и като цяло за хора, които искат да пестят и нямат желание да харчат твърде много от бюджета си за наеми.

Наемат се и от семейства с дете (особено ако е само едно)

Жилищата с една спалня са подходящи за малки семейства с едно дете (особено ако става дума за бебе), тъй като тези семейства все още не се нуждаят от много пространство.

Едно такова жилище предоставя достатъчно място за живеене, без да се усеща тясно или ограничаващо. Разбира се, когато децата са големи или става дума за повече деца, двустайното жилище вече не е толкова добра опция.

Малките апартаменти са и по-лесни за поддържане

Лесната поддръжка също е фактор. По-малките жилища са обикновено по-лесни за подреждане и почистване. Това е предимство както за наемателите, така и за собствениците на имоти, които искат да поддържат своите жилища в добро състояние.

По-малките жилища са по-ефективни по отношение на енергията и обикновено изискват по-малко за отопление през зимата или за охлаждане през лятото. Това може да помогне на наемателите да спестят от сметките за енергия.

Централно местоположение е много голям плюс

При равни други условия, търсенето на апартаменти под наем в централните райони на София е в пъти по-голямо. Това се дължи на факта, че тяхното местоположение е удобно за достъп до всички други части на града, разполага с отличен обществен транспорт, а наоколо има и доста заведения и други възможности за развлечение.





{START_COUNTER}